★ heeft mij niet overtuigd
★★ niet slecht
★★★ goed
★★★★ een aanrader
★★★★★ een meesterwerkje

donderdag 23 juni 2011

Vakantielijstje 2011

Geen vakantie zonder spannend boek. Stop dus dit jaar maar Hypnose van het Zweedse schrijversduo Lars Kepler in je tas. En als je een echte lettervreter bent ook al Contract, het tweede deel in deze reeks rond Inspecteur Joona.
Of Suikerdood, de laatste  van de Noorse Unni Lindell en Doodskap van Arnaldur Indridason, een IJslands auteur. Misschien kan Snel geld van Jens Lapidus er ook nog bij. Daarmee zijn de Scandinaven goed vertegenwoordigd.

Dichter bij huis kom ik uit bij Mieke de Loof en haar trilogie: Duivels offer en Labyrint van de waan en Wrede schoonheid *

Spannend – hoewel geen thrillers -  vind ik ook Bonita Avenue* van Peter Buwalda en Vingervlug van Sarah Waters.

Ontroering zoek je in Norwegian Wood van Haruki Murakami en Haar naam was Sarah van Tatiana de Rosnay.

Voor de humoristische noot zorgt dan weer De honderdjarige man die uit het raam klom en verdween* van Jonas Jonasson en Het diner* van Herman Koch, en waarom niet, Dag Vlaanderen van Christophe Deborsu.

En voor al die dingen samen, spanning, ontroering en humor neem je Spaar de spotvogel* van Harper Lee mee. 

Voor de Italiaanse noot in dit lijstje beginnen we bij vertrouwde waarden: Ga niet weg van Margaret Mazzantini en Laat het feest beginnen van Niccolò Ammaniti. De stapel wordt pas compleet met een echt familie-epos erbij, Het Mussolinikanaal van Antonio Pennacchi.

En dan nog wat non-fictie: Congo* van David Van Reybrouck of In Europa van Geert Mak, maar dat zijn natuurlijk zware turven. Zelf neem ik De cultuur van leugens mee van Dubravka Ugresi, een boek dat de nationalistische mythes doorprikt. Maar dat boek is alleen nog tweedehands en in de bibliotheek te krijgen.


Over de meeste van deze boeken vind je snel informatie én  de mogelijkheid om  de eerste pagina’s te lezen op deze link:
En de * verwijzen naar eerdere blogberichten.

1 opmerking:

  1. Chris,

    een leuk idee zo'n vakantielijstje; ik heb er al een aantal van gelezen die zeker de moeite zijn. Goeie tips !
    Ik probeer ook een lijstje samen te stellen (met mijn voorkeuren) dat ik zal doorsturen.
    Alleszins een mooie, heerlijke vakantie met veel leesplezier.

    BeantwoordenVerwijderen