Pagina's

donderdag 11 augustus 2011

De geschiedenis van de liefde van Nicole Krauss

Vertaald door Rob van der Veer   

Uitgeverij Dwarsligger®
477  blz.

Een boek over twee personages in New-York. Er is eerst de oude vereenzaamde Leo Gursky, die ooit een boek schreef over zijn jeugdliefde in Polen en anderzijds is er de 14-jarige Alma die worstelt met de dood van haar vader. Als haar moeder de opdracht krijgt om het boek De geschiedenis van de liefde te vertalen uit het Spaans geraakt Alma geïntrigeerd door het boek. Haar ouders vertelden vaak over dit boek en hadden haar vernoemd naar het hoofdpersonage. Ze gaat op zoek naar  de echte Alma en dat resulteert in een merkwaardige leeservaring. Het is snel voelbaar dat de verhalen van Leo en Alma raakpunten hebben, maar het  blijft puzzelen tot het einde. Boeiend leesavontuur met verschillende dimensies. 

★★★☆☆

Extra weetjes: 
Nicole Krauss is de echtgenote van de Amerikaanse auteur Jonathan Safron Foer. De geschiedenis van de liefde heeft iets weg van het verhaalconcept achter diens roman Extreem luid en ongelooflijk dichtbij, hoewel Krauss dat niet geweten wil hebben.

Dwarsligger® is een special formaat, dat zo klein en licht is dat het makkelijk  in een handtas en zelfs in je broekzak of binnenzak past. Handig op reis. Maar het boek is ook te verkrijgen in een gewone editie bij Uitgeverij Anthos, 293 blz.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten