★ heeft mij niet overtuigd
★★ niet slecht
★★★ goed
★★★★ een aanrader
★★★★★ een meesterwerkje

vrijdag 19 juli 2013

De Q-reeks van Jussi Adler-OlsenHet Marco-effect, Serie Q#5
 
Vertaald door Kor de Vries
Uitgegeven bij Prometheus
  

Hoe doen ze het toch, Denen en Scandinaven tout court. Borgen, The Killing, Millennium ... elke keer lijkt het wel een schot in de roos.  Jussi Adler-Olsen moet niet onderdoen. De (voorlopig) 5 delen van zijn Q-reeks hebben allemaal internationale bestsellerstatus. En wees gerust, geen  hype-toestanden, geen  gebakken lucht!
Centrale figuur is Carl Mørck, hoofd van de Kopenhaagse afdeling Q, die zich met onopgeloste zaken moet bezighouden. Mørck, op zich al mans genoeg om de show te stelen, wordt omringd door een excentriek team van medewerkers. Dat zorgt voor wat humor in een reeks die je verder stijf doet staan van spanning.
Een tip? Lees ze niet alle vijf na elkaar. Laat je van je sokken blazen door deel 1 & 2 en neem dan een adempauze! Zo krijgt elk deel de portie enthousiasme waar het volgens mij recht op heeft. Mijn favoriet is het voorlopig laatste deel van de reeks. De plot van het Marco-effect laat de duistere kant van de maatschappij zeer goed uitkomen en dat zijn volgens mij de beste thrillers.  Ik had een nogal geïdealiseerd beeld van de Deense samenleving en dat heeft toch wel een deukje gekregen.  
Wil je meer weten over de plot? Klik dan op de links van de titels.
Leesplezier verzekerd!

★★★★


Geen opmerkingen:

Een reactie posten