★ heeft mij niet overtuigd
★★ niet slecht
★★★ goed
★★★★ een aanrader
★★★★★ een meesterwerkje

woensdag 18 juli 2012

Spartan Gold - Clive Cussler with Grant Blackwood


Het begint al van in de shops bij de wegrestaurants: in Italië liggen de avonturenromans van veelschrijver Clive Cussler in stapels in de rekken, zowel in het Engels als in de Italiaanse vertaling. Vakantielectuur zeker? Uit nieuwsgierigheid nam ik Spartan Gold (L’oro di Sparta) mee. Zonder daarom een grote fan te zijn van het genre, moet ik toch toegeven dat het boek een onweerstaanbare pageturner is.

In de hoofdrollen Sam en Remi Fargo, twee Californische schattenjagers die op het spoor komen van een mysterieuze schat, als ze in een Duitse onderzeeër in een moeras in Delaware een lijk en een oude fles van een wijnsoort die al lang niet meer gemaakt wordt, ontdekken. Wat is het verband met Napoleon, Xerxes I en Sparta? Via raadsels en allerlei cryptische aanwijzingen reizen Sam en Remi de halve aardbol rond om erachter te komen. Maar zoals in elke goede avonturenroman is er tegenstand: een steenrijke crimineel zit hen op de hielen en het gaat er bepaald niet altijd even zachtzinnig aan toe. Liefhebbers van Dan Brown’s Da Vinci-code zullen hiervan genieten.
Nog niet in het Nederlands vertaald bij mijn weten, maar je vindt van Cussler tientallen andere titels die wel in het Nederlands te krijgen zijn.


★★☆☆☆

Geen opmerkingen:

Een reactie posten